21 Şubat 2011 Pazartesi

Einstein And Eddington izle

-Einstein And Eddington 2008 ABD,İngiltere / Türkçe Altyazılı-

IMDB Puanı: 7.3/10
Tür: Dram, Tarih, Belgesel
Yönetmen: Philip Martin
Oyuncular: Andy Serkis, David Tennant,
Rebecca Hall, Jim Broadbent
Müzik: Nicholas Hooper
Süre: 1 saat 30 dk

1. Dünya Savaşı sıralarında, Dünya tarihini derinden sarsacak ve modern çağın başlangıcı için en büyük düşünsel etkiyi yaratacak insanlar bilimsel çalışmalarını sürdürmektedir. Bunların başında ise Einstein gelir. Çağdaşı Eddington ile beraber, o tarihe kadar kullanışlı olan ancak artık isteklere cevap veremeyen Newton Fiziği’nin bittiği dönemi başlatırlar.

Einstein Almanya’daki çalışmalarında görelilik kuramını ortaya atar ve klasik mekaniğin artık geçersiz olduğunu matematiksel olarak ortaya koyar. Bu çalışmalar, modern fiziğin temellerinin atılmasına ve insanların farklı bir pencereden evrene bakmasına neden olacaktır…

Bilim dünyasının gelmiş geçmiş en büyük fizikçisi olan Einstein’nın gerek yaşamı, gerekse bilimsel disipliner çalışmalarının anlatıldığı, belgesel tadındaki bu filmde David Tennant başrolde bulunuyor. Bilimle ve maddenin doğası ile ilgilenen, evrendeki bazı sırlar hakkında bilgi edinmek isteyenler için kaçırılmaması gereken bir yapım.. VizyonFilmizle.Net olarak değerli yorumlarınızı ve değerlendirmenizi bekliyor; iyi seyirler diyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Powered by Blogger